It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

"Added settings to customize GOG GALAXY behavior when minimizing or closing the main window, or launching a game."

Noż kurde, w końcu, po tylu latach, doczekałem się.
Niestety kolejny raz musiałem odinstalować galaxy, ściągnąć najnowsza wersję ze strony i ją zainstalować. Każdy inny sposób na aktualizację do najnowszych wersji wywalał błąd, że nie udało się zaktualizować :/
nowy: Niestety kolejny raz musiałem odinstalować galaxy, ściągnąć najnowsza wersję ze strony i ją zainstalować. Każdy inny sposób na aktualizację do najnowszych wersji wywalał błąd, że nie udało się zaktualizować :/
A próbowałeś odpalać instalator offline z pliku bez odinstalowywania starszej wersji?
Sarafan: A próbowałeś odpalać instalator offline z pliku bez odinstalowywania starszej wersji?
Robiłem aktualizuj jak przy włączaniu gog galaxy wykrywało nowszą wersję i przez sprawdź aktualizację. Problem zaczął się od aktualizacji, które ukazały się w tym roku, bo wcześniej normalnie mogłem zaktualizować. Zobaczymy w następnych wersjach, bo teraz się ugiąłem, bo za dużo zmian weszło.
nowy: Robiłem aktualizuj jak przy włączaniu gog galaxy wykrywało nowszą wersję i przez sprawdź aktualizację. Problem zaczął się od aktualizacji, które ukazały się w tym roku, bo wcześniej normalnie mogłem zaktualizować. Zobaczymy w następnych wersjach, bo teraz się ugiąłem, bo za dużo zmian weszło.
Prawdopodobnie nie było potrzeby odinstalowywania poprzedniej wersji. Wystarczyło po prostu odpalić instalator ściągnięty ze strony i go uruchomić. :)
nowy: Problem zaczął się od aktualizacji, które ukazały się w tym roku, bo wcześniej normalnie mogłem zaktualizować.
Pamiętam jeden przypadek (kilka miesięcy temu), kiedy klient GOG Galaxy wywalał mi błąd przy próbie automatycznej aktualizacji (w momencie swojego startu). Po kilku takich kolejnych nieudanych próbach zaktualizowałem klienta sam, korzystając z wewnętrznego menu i od tamtej pory nie miałem takiego problemu z kolejnymi aktualizacjami.

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale:
- GOG Galaxy nie startuje u mnie razem z systemem operacyjnym
- z GOG Galaxy korzystam tylko do uruchamiania Gwinta
- zawsze zamykam GOG Galaxy po zakończeniu sesji gry (dlatego tak się ucieszyłem z tej ostatniej aktualizacji)
Post edited April 02, 2023 by Lexor