It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Pierwsze rozdanie gier w ramach Summer Sale jest już dostępne - możesz już teraz odebrać grę RPG akcji Hellpoint i zatrzymać ją na zawsze w swojej bibliotece.

Wydany niecały rok temu Hellpoint to mroczne RPG akcji rozgrywające się w klimatycznej atmosferze sci-fi, w której linia pomiędzy nauką i okultyzmem jest niezwykle cienka.
Zbadaj ruiny stacji kosmicznej Iris Novo, odkryj jej makabryczne sekrety, napotkaj okrutne międzywymiarowe byty i walcz z nimi, używając dziesiątek broni białych i dystansowych.

Giveaway Hellpoint trwa do 16 czerwca 2021 roku, do godziny 15:00.
GOG.com: Pierwsze rozdanie gier w ramach Summer Sale jest już dostępne - możesz już teraz odebrać grę RPG akcji Hellpoint i zatrzymać ją na zawsze w swojej bibliotece.

Wydany niecały rok temu Hellpoint to mroczne RPG akcji rozgrywające się w klimatycznej atmosferze sci-fi, w której linia pomiędzy nauką i okultyzmem jest niezwykle cienka.
Zbadaj ruiny stacji kosmicznej Iris Novo, odkryj jej makabryczne sekrety, napotkaj okrutne międzywymiarowe byty i walcz z nimi, używając dziesiątek broni białych i dystansowych.

Giveaway Hellpoint trwa do 16 czerwca 2021 roku, do godziny 15:00.
Dzięki Ekipo GOG.com!
Post edited June 14, 2021 by sokovirovka
Dzięki za kolejną darmową grę. :) Trafia w moje gusta, więc na pewno sprawdzę.
Dzięki za prezent od GOG-a Miałem ochotę na tą grę i dostałem za darmo Super :D
Ciekawym jest fakt, że w polskim tytule informacji tylko jedno słowo jest polskie... ech.
Lexor: Ciekawym jest fakt, że w polskim tytule informacji tylko jedno słowo jest polskie... ech.
Zapożyczenia językowe Szanowny Kolego Graczu. Dziwne, że stanowią niesmak. Przecież znajdujemy się i należymy do świata graczy (gamingu), który jest w głównej mierze reprezentowany przez język angielski (może za wyjątkiem Chin). Trochę radości z życia i darmowego upominku!

Kłaniam się.
Pierwsze słyszę, ale wygląda całkiem spoko. No i jest linux!

W pierwsze chwili myślałem, że chodzi o Hellblade.
Lexor: Ciekawym jest fakt, że w polskim tytule informacji tylko jedno słowo jest polskie... ech.
Słuszna uwaga. Wstawiam spolszczenie tematu:

Podarunek na Letniej Wyprzedaży: Hellpoint. Smacznego :)

...no i oczywiście dziękuję, wygląda apetycznie, om nom nom nom :)
Post edited June 14, 2021 by Leuu
sokovirovka: Zapożyczenia językowe Szanowny Kolego Graczu.
Ja to rozumiem. Ale bardziej stosowałbym je w mowie potocznej, a nie w oficjalnej pracy redaktorskiej.
Gdyby choć owe wyrazy nie miały swoich odpowiedników w języku polskim, to bym to wtedy zrozumiał.

Najpierw "zapożyczamy", a potem się dziwimy, że "przeciętny Polak" ma kłopoty z poprawnym wysławianiem się w swoim języku. I nie, nie jestem polonistą. Co więcej: w szkole zawsze miałem problemy z naukami typowo humanistycznymi. Jednak nie przeszkodziło mi to na pewnym etapie mojego dorosłego życia pisać teksty, które potem ukazywały się w druku, bo od zawsze starałem się "trzymać fason" jeśli chodzi o wyrażanie swoich myśli poprzez mowę ojczystą.
Post edited June 14, 2021 by Lexor
Leuu: Słuszna uwaga. Wstawiam spolszczenie tematu:
Popieram. Nie jestem fanem tłumaczenia na siłę, ale ten tytuł naprawdę brzmi wyjątkowo nieporadnie, zgrzyta w zębach, po polsku o wiele lepiej :D

A za grę – wielkie dzięki, GOG!
Wolałbym dobre promo na coś z mojej wishlisty, najlepiej z kategorii archeo ;), ale doceniam naprawdę atrakcyjny prezent! Jest wersja Linux, więc z rozkoszą się prezentem poczęstuję, a nuż mi się spodoba :)
Chodzi o słowo Hellpoint..? ;) Piękna, staropolska nazwa punktu, skąd nie ma powrotu bez magicznej pomocy słownika wyrazów obcych, to jest poprawnej polszczyzny.

Gdyby nie było smutne, byłoby śmieszne. Albo na odwrót.

Myślę, że słuszne jest punktowanie takich potknięć i wymuszające określone zachowania oczekiwanie, że "Polacy nie gęsi...". Podobnie jak oczekiwanie, że w grze polskiego dewelopera nie będą na mapie gry mylone polskie miasta. Tia...

A swoją drogą przyjmuję zakłady, czy uda się przebić ten rekord i dać tytuł bez ż a d n e g o polskiego słowa.
sokovirovka: Zapożyczenia językowe Szanowny Kolego Graczu. Dziwne, że stanowią niesmak. Przecież znajdujemy się i należymy do świata graczy (gamingu), który jest w głównej mierze reprezentowany przez język angielski (może za wyjątkiem Chin). Trochę radości z życia i darmowego upominku!

Kłaniam się.
Ale nie będziemy postulować zniesienia polskich lokalizacji w grach?

Odkłaniam się z szacunkiem :)
Post edited June 14, 2021 by KillingMoon
Leuu: Słuszna uwaga. Wstawiam spolszczenie tematu:

...no i oczywiście dziękuję, wygląda apetycznie, om nom nom nom :)
Dziękuję, poczęstowałem się, bo jak w gratisie, chciałem powiedzieć darmo karmią, grzech nie spróbować ;)
KillingMoon: A swoją drogą przyjmuję zakłady, czy uda się przebić ten rekord i dać tytuł bez ż a d n e g o polskiego słowa.
No, moim skromnym zdaniem to Summer Sale Giveaway: Hellpoint brzmiałoby bardziej po polsku niż z tym wciśniętym nay w środku :D
Rozdawanko na letnim targu ;)
KillingMoon: A swoją drogą przyjmuję zakłady, czy uda się przebić ten rekord i dać tytuł bez ż a d n e g o polskiego słowa.
ciemnogrodzianin: No, moim skromnym zdaniem to Summer Sale Giveaway: Hellpoint brzmiałoby bardziej po polsku niż z tym wciśniętym na w środku :D
Zgoda. Kciuk w górę!
erbello: Rozdawanko na letnim targu ;)
Kciuk w górę!
Post edited June 15, 2021 by KillingMoon